Natal.nu - guide till Natal fotbollsarena & Arena das Dunas

Natal.nu

Arena das Dunas i Natal – VM-stadion

Arena das Dunas är en fotbollsarena i Natal som började byggas i januari 2011 och stod klar tre år senare. Arenan var värd för fyra av matcherna i fotbolls-VM i Brasilien 2014, bland annat den högprofilerade matchen mellan Italien och Uruguay. Nu används arenan som hemmaplan för Natals egen mästarklubb América Futebol Clube.Arenan tar 45 000 sittande åskådare. Läktarna är inte särskilt branta, vilket är fallet på många andra större arenor. De relativt plana läktarna gör att åskådarna kommer nära spelarna på planen. Dessutom är avståndet mellan gräset och läktarna mycket kort.

Arenans arkitektur

Arena das Dunas, som kan översättas till ”sanddynsarenan” på svenska, är en mycket vacker skapelse ritad av arkitektfirman Populous. Den tidigare arenan i Natal, som låg på samma plats som nuvarande Arena das Dunas, var ingen imponerande syn rent arkitektoniskt, men Arena das Dunas räknas som en av de mest slående arenorna för fotboll i världen. Arenaprojektet, tillsammans med den exploatering som sker av området kring arenan har blivit vida omtalat världen över.

Arenan är utformad på ett sätt som för tankarna till just sanddyner, med sitt välvda tak med mjuka linjer och sina ljusa färger. Mellan läktarsektionerna finns mellanrum för att ge en naturlig ventilation. Det kan bli mycket varmt att spela fotboll i Natal (och att vara åskådare) och med öppningarna kan vinden från Atlanten fläkta behagligt. Att arkitekterna har fokuserat på just sanddyner är inte särskilt konstigt – Natal ligger precis vid havet och är hem för några av de mest populära stränderna i Brasilien.

Området omkring Arena das Dunas

Området omkring Arena das Dunas är ett exploateringsområde där det kommer att uppföras kommersiella byggnader, hotell och shoppingcenter. Det finns också planer på att bygga en artificiell sjö runt stadion. Arena das Dunas är redan nu en stad i staden, men kommer att bli än mer så under de kommande åren.

Läs mer på Fifa om Arena das Dunas i Natal
Sök hotell

Incheckning

Utcheckning


Resebrevet - nyhetsbrev

Med resebrevet får du email om bra reseerbjudanden